Mihaela Mocanu

MIHAELA MOCANU

Antrenor de bună stare

Alimentația în sezonul rece

Iarna, temperaturile scăzute și zilele mai scurte pot influența obiceiurile noastre alimentare și nivelul de energie. Pentru a menține starea de bine și sănătatea în această perioadă este esențial să ne adaptăm alimentația la nevoile sezonului.

Iată câteva recomandări

Legume de sezon

Morcovi, sfeclă roșie, varză, țelină sunt doar câteva exemple. Apoi mai sunt legumele congelate precum: fasolea verde, broccoli, conopida, ciupercile de pădure. Iar în completare, de adăugat frunzele verzi, castraveții, ardei de diverse culori, cartofi, păstârnac.

Fructe de sezon

Merele și perele sunt disponibile în abundență. Sunt bogate în fibre, antioxidanți, vitamina C. De asemenea, citricele precum portocalele, mandarinele și grepefruitul sunt o sursă excelentă de vitamine esențiale în sezonul rece. Prunele uscate sunt o altă opțiune bună pentru acest sezon.

Alimente bogate în vitamina D:

În timpul lunilor de iarnă, expunerea la soare este limitată (citește articolul despre vitamina D) și uneori rezervele sunt sub nivelul optim. Ouăle de la găini crescute liber, hrănite cu cereale, peștele gras de captură, precum somonul și macroul, sunt surse bune de vitamina D.

Alimente pentru confort:

Este util să integrăm și alimentele care ne aduc confort în zilele reci de iarnă. O supă caldă făcută în casă, preparată cu legume proaspete, verdețuri, condimente și colagen adăugat sau o supă de oase cu rădăcinoase sau o supă de tip ramen (citește articolul despre ciorbe), poate fi atât hrănitoare, cât și delicioasă. De asemenea, cerealele integrale, precum orezul brun sau quinoa, cartoful ne pot oferi energie pe termen lung și un bun control al poftelor alimentare.

Cărnuri de la animale crescute lent, hrănite cu cereale sau iarbă

În sezonul rece suntem tentați să consumăm mai multă carne. Iar ca acest obicei să fie unul benefic pentru noi este important să gătim la foc mic, lent cărnurile alese sau să marinăm înainte de a o găti rapid, evitând expunerea ei la grătar pe cărbuni. Dacă petrecem mult timp afară, la temperaturi scăzute putem opta pentru cărnurile mai grase, altfel, este indicat să ne orientăm de cele mai multe ori către cărnurile care nu prezintă grăsime vizibilă.

Pește de captură

Peștele și fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine, minerale, acizi grași omega-3 și alte nutrienți esențiali. În ianuarie putem opta pentru varietăți de pește și fructe de mare proaspete sau congelate din Marea Neagră (barbun, lufăr, zărgan, rapane, midii) sau ape reci (macrou, sardine, anșoa).

Hidratare

Este esențial să ne menținem hidratarea, chiar și în timpul sezonului rece. Iar pentru asta putem consuma apă, apă bogată în minerale, ceaiuri fără cofeină, băuturi energizante (citește articol despre băuturi) și supe pentru a vă menține nivelul de hidratare adecvat.

Planificare alimentară

Pentru a ne asigura că ne bucurăm de toți acești nutrienți esențiali, avem nevoie să planificăm mesele în avans. Despre cum poți planifica mese echilibrate nutrițional poți afla în Programul Simplificare prin Planificare Alimentară. Te poți înscrie GRATIS aici.

Mențiuni

Informațiile prezentate nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile oferite de medicul dumneavoastră curant sau de un alt profesionist din domeniul sănătății. Nu folosiți informațiile din acest document pentru diagnosticarea sau tratarea unei probleme sau a unei boli de sănătate. Dacă aveți sau suspectați că aveți o problemă medicală, contactați-vă imediat medicul. Nu ignorați sfatul medical profesionist și nu întârziați să solicitați sfaturi profesionale din cauza a ceea ce ați citit în acest document. Informațiile furnizate în acest document NU creează o relație terapeutică între dumneavoastră și specialistul Mihaela Mocanu.


31 Ianuarie 2024


JURNAL LUNAR PENTRU FEMEI ÎN ARMONIE

Newsletter lunar creat pentru a obține armonie corp-minte-suflet

Prin înscrierea newsletter lunar vei primi un email de la mine 1 dată pe lună cu:

  • Articole despre alimente hrănitoare în funcție de sezon, rețete simple pas cu pas, soluții de simplificare a vieții
  • Interviuri cu femei inspirate prin care descoperi instrumente de autocunoaștere, dezvoltare și vindecare
  • Ai acces la articole motivaționale și la resurse exclusive
  • Primești Gratuit invitații la ateliere și programe, reduceri la partenerii mei preferați și bonusuri speciale

Înscrie-te AICI!


Mihaela Mocanu

Mihaela Mocanu

Antrenor de Bună Stare

Salutare! Eu sunt Mihaela și în ultimii 9 ani peste 1000 de femei au învățat să-și câștige luptele fără să se sacrifice pe ele, folosind strategiile mele.

CONTACT SI SOCIAL MEDIA

LINK-URI UTILE


Denumire firma: POP UP CREATE SRL

CUI: 424 01 01 001

Reg. Com. București J40/ 100/ 2019