Mihaela Mocanu

MIHAELA MOCANU

Antrenor de bună stare

Interviul lunii septembrie

În fiecare lună invit la dialog femei care lucrează cu și pentru femei pentru a discuta sincer și deschis despre provocările femeilor de peste 30 de ani.

În luna septembrie am stat de vorbă cu Ramona Diana Iacob - gazdă cercuri de femei, terapeut Bowen, hipnoterapeut, o femeie în continuă dezvoltare despre care vom afla și mai multe chiar în interviul de mai jos. Să-ți fie cu folos 🩷

Cine este Diana Ramona?

Recent mi s-a dezvăluit că Diana- este femininul diafan din mine, iar Ramona- masculinul care pune limite. Sunt femeie pe drumul de reconectare cu mine, cu propriul corp - cu care caut să mă împrietenesc prin grijă, atenție, odihnă, mișcare, hrană de calitate. Pe drumul spre mine susțin și alte femei prin Cercuri de Femei, practici de reconectare la feminitate, terapia Bowen, consiliere și psihoterapie.

Cum ai ales să dedici timpul și cunoștințele tale pentru a ajuta femeile?

M-am regăsit într-un moment al vieții în care deși trăiam în iluzia de "totul e relativ ok", simțeam un mare gol și neîmplinire. Și treptat castelul de nisip a început să se dărâme - relația, jobul, stabilitatea emoțională, relația cu fiul meu. Recent am înțeles că haosul și distrugerea sunt absolut necesare pentru a putea clădi ceva nou și că fac parte din călătoria femeii. Am înțeles că trăiam un dezechilibru major între polaritățile feminin-masculin în viața mea. Și de atunci- 6-7 ani, lucrez cu mine și pentru că cine învață pe alții - învață de două ori - fac asta și cu femeile.

Ai trecut vreodată printr-o experiență sau moment în care durerea cea mai profundă pe care ai resimțit-o a devenit un factor de motivație pentru a-ți îmbunătăți viața? Ne poți împărtăși mai multe detalii despre această situație?

Au fost multe momente însă unul care mi-a schimbat total traiectoria vieții emoțional și profesional a fost în urma cu 8-9 ani când fiul meu a avut o lungă perioadă de somatizări puternice, pe fondul situației din familie. Medicii nu îmi dădeau soluții satisfăcătoare sau răspunsuri concrete și pe termen lung; atunci mi-am început căutările. Am început formările în terapia Bowen, theta-healing, nutriție, psihoterapie, etc. Cu alte cuvinte am căutat să înțeleg cum funcționează corpul în complexitatea minte-corp-emoții.

Care crezi că sunt provocările cele mai apăsătoare cu care se confruntă femeile cu care tu lucrezi?

Ce aud adesea de la femeile cu care lucrez și interacționez: lipsa de timp pentru ele, lipsa de conectare cu sine și cu corpul fizic, unele din ele simt acel gol sau lipsă de sens deși afirmă că au poate cam tot ce își doresc - familie, cariera...

Ce soluții practice cu rezultate semnificative ai descoperit pentru a face față provocărilor (pe termen scurt, pe termen lung)?

O soluție este a pune STOP, a mă opri pentru câteva momente și a mă întreba ce am nevoie în acel moment. Corpul știe și ne răspunde dacă îi dăm voie să ne vorbească. Asta este așa, intervenție pe termen scurt. Pe termen lung m-a ajutat re-conectarea la femeia interioară, într-o lume în care noi toate trăim mai degrabă din "a face" decât din "a fi". Din fericire avem suficiente spații de infuzie feminină, ceea ce înseamnă răsfăț senzorial, iubire, grijă, conectarea la natură: yoga, dans, cercuri de femei și orice altă activitate ne aduce în aici și acum.

Poți să împărtășești un exemplu concret de cum o modificare mică în rutina ta zilnică sau în gândirea ta a avut un impact semnificativ asupra stării tale generale de sănătate și bună stare?

A trăi conștient și intenționat. Sună pompos dar de fapt sunt mici practici, ușor de introdus zi de zi: crearea zilei de dimineață, timp pentru mine, a citi câteva pagini, câteva minute de meditație sau re-aducere în corp, recunoștința seara înainte de culcare, a trăi după ritmul lunii - de exemplu pe lună în creștere îmi stabilesc noi intenții, plantez semințe pentru ce îmi doresc, etc. Practic sunt mici ritualuri, de câteva minute, pe care treptat le-am introdus și care m-au modelat în decursul timpului.

Există proiecte sau inovații pe care le pregătești pentru viitor pentru a aduce mai multă inspirație și schimbare în comunitatea ta?

Am început un program gratuit de 365 zile pentru creșterea încrederii în sine, care are loc pe telegram- și pentru femei și pentru bărbați. Aici link-ul grupului
Pe lângă cercurile de femei în format fizic în Iași, pentru că am primit cereri, voi începe să susțin și online din toamnă, detalii voi pune în grupul de facebook ”Femei care strălucesc”
Am la "copt" un program de mentorat pentru femei de 3-6 luni, încă îl gândesc, cu practici feminine, de re-aliniere la sine și re-amintire a ceea ce suntem ca femei, pentru a ne simți împlinite in relații, în muncă sau darul pe care îl aducem în lume, și în relația cu sine și corpul fizic.
Și desigur consiliere 1 la 1, pe temele de mai sus. Pot fi contactată aici:

Facebook

Instagram

WhatsApp: 0746539423


7 Septembrie 2023


JURNAL LUNAR PENTRU FEMEI ÎN ARMONIE

Newsletter lunar creat pentru a obține armonie corp-minte-suflet

Prin înscrierea newsletter lunar vei primi un email de la mine 1 dată pe lună cu:

  • Articole despre alimente hrănitoare în funcție de sezon, rețete simple pas cu pas, soluții de simplificare a vieții
  • Interviuri cu femei inspirate prin care descoperi instrumente de autocunoaștere, dezvoltare și vindecare
  • Ai acces la articole motivaționale și la resurse exclusive
  • Primești Gratuit invitații la ateliere și programe, reduceri la partenerii mei preferați și bonusuri speciale

Înscrie-te AICI!


Mihaela Mocanu

Mihaela Mocanu

Antrenor de Bună Stare

Salutare! Eu sunt Mihaela și în ultimii 9 ani peste 1000 de femei au învățat să-și câștige luptele fără să se sacrifice pe ele, folosind strategiile mele.

CONTACT SI SOCIAL MEDIA

LINK-URI UTILE


Denumire firma: POP UP CREATE SRL

CUI: 424 01 01 001

Reg. Com. București J40/ 100/ 2019