Mihaela Mocanu

MIHAELA MOCANU

Antrenor de bună stare

Interviul lunii ianuarie

În fiecare lună invit la dialog femei care lucrează cu și pentru femei pentru a discuta sincer și deschis despre provocările femeilor 30+ de ani.

În luna ianuarie am stat de vorbă cu Dana Tacea, o femeie ce te poate ghida către varianta ta cea mai bună folosind vestimentația. Te invit să citești mai multe despre ea și activitatea ei în interviul de mai jos. Să-ți fie cu folos 🩷

Cine este Dana?

O femeie dornică să îmbunătățească viața oamenilor; instrumentul pe care îl folosesc pentru asta este vestimentația. O femeie care trece de la complexe și nemulțumiri la a se uita în oglindă și a vedea o femeie după care ar întoarce capul pe stradă e dincolo de cuvinte și este cât se poate de real. Mă mână în direcția aceasta dorința mea de a le ghida să se autocunoască, să se descopere și redescopere și să își construiască propria identitate vestimentară, propiul stil, care by the way este unic ca și amprenta.

Cum a fost călătoria ta?

Până să devin stilist vestimentar, am bănănăit pe căi greșite să zic așa, anume m-am rătăcit 7 ani într-o bancă, mai exact Banca Națională a României, unde făceam supraveghere bancară, un domeniu extrem de interesant însă deloc potrivit pentru un om creativ. Am iubit hainele din copilărie, tocmai pentru că au acest dar de a ne transpune în ce mood vrem noi. Desenam rochii pe asfalt, iar din magazine nu puteam fi scoasă 😊))))) Acum folosesc hainele pentru a transpune femeile cu care lucrez în varianta lor cea mai bună, este un soi de aliniere a exteriorului cu interiorul, o congruență musai de obținut pentru a te simți bine cu tine.

Ce presupune o sesiune de colaborare cu tine ca stilist vestimentar?

O sesiune de colaborare cu mine este de fapt un Program în 3 pași simpli, prin care orice femeie ajunge instant la stilul mult visat. Pasul 1: este o sesiune de autocunoaștere, în care ea își descoperă culorile, tipurile de decolteu, croielile fustelor/pantalonilor, mixul unic de stiluri și piesele cheie aferente acestora. Pasul 2: este o sesiune de evaluare a garderobei, în care filtrăm piesele prin probă, iar din cele pe care le păstram alcătuim ținute și foarte important o listă de shopping cu piese cheie care lipsesc și care o dată introduse în garderobă obținem ușor ținute (atenție! La fiecare femeie sunt alte piese cheie funcție de ce descoperim la Pasul 1). Pasul 3: Este o sesiune de smart shopping, unde cu un buget indicat și lista de shopping, începem să achiziționăm piese wow, versatile, cu care ea va obține ușor ținute pentru multiple situații de viață.

Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpină femeile în găsirea ținutelor potrivite?

nu știu ce piese li se potrivesc, nu au curaj să experimenteze din teama de a greși, nu își știu culorile și atunci poartă mult negru ca e safe și ușor de combinat, nu știu să aleagă și să folosească accesorii, bijuterii, nu văd/observă ținute din haine (asta se învață făcând alături de un specialist).
Cele mai mari provocări sunt date de faptul că fac shopping din impuls sau după ureche, fără să știe ce culori le avantajează, ce croieli și materiale să aleagă, care este stilul lor. Făcând alegeri nefundamentate pe ce sunt ele, mai apoi când le poartă nu se regăsesc, nu se plac, le e greu să obțină ținute și ghici ce? Ajung iar la shopping sperând că de data asta rezolvă, însă mergând tot fără informații și fără o strategie ajung iar și iar în același punct, o garderobă plină și nimic de purtat. Aud atât de des asta, parcă ar fi imn național și internațional 😊))))

Cum pot femeile să construiască o garderobă care să le pună în valoare indiferent de ocazie?

Startul se face de la culori. Mai întâi e necesar să își descopere culorile care le pun în valoare. Există 4 familii mari de culori: primăvară, vară, toamnă și iarna și e de mare folos să descopere din care fac parte. Mai apoi este util să aleagă din acea familie de culori, între 6 și 12 culori, pe care să-și fundamenteze garderoba. Sunt femei care doar din acești 2 pași și-au rezolvat problemele vestimentare. Se continuă cu descoperirea stilului. Nu poți avea stil clasic și dramatic și să ai în garderobă piese romantice (caz întâlnit în realitate). Deci musai trebuie să-ți descoperi mixul unic de stiluri și piesele cheie aferente acestora. Apoi este util să descopere ce materiale le vin bine în funcție de forma umerilor, pentru umeri drepți și ascuțiți materialele crispy sunt indicate, pentru umeri drepți și rotunjiți materialele medii ca densitate, iar pentru umeri înguști materiale soft. Apoi, în funcție de forma șoldului, identificarea croielilor care vin bine. La un șold drept sunt potrivite fustele cu croială și elemente de design drept din materiale mai rigide, iar pentru șoldul rotund materiale moi cu densitate mică aplicate pe croieli de fuste petrecute, slim sau soft A line. Abia după ce ne facem bine temele la punctele 1, 2 și 3 putem cu adevărat să construim o garderobă care să ne pună în valoare pentru orice ocazie. Altfel, dacă facem copy paste la rețete de garderobă capsulă nealiniate cu înălțimea noastră, culorile care ne plac și toate cele de mai sus, ne vom simți la foarte scurt timp după implementare nemulțumite și vom fugi iar la shopping.

Ce este recomandat, cumpărături pe piese vestimentare sau pe ținute din cap până i1n picioare?

Pe piese vestimentare. Am întâlnit o singură dată o garderobă construită pe bază de shopping de ținute din cap până în picioare și era uriașă și cu toate acestea, ea nu știa să combine piesele altfel decât așa cum le cumpărase ca ținute….

Ce piese sunt în tendințe în 2024 și pot fi accesate de femei +30 de ani de forme și mărimi diferite?

Piesele basic non basic, adică piese simple, croite cu linii minimaliste care au un twist, un element interesant. Se poartă verdeleee, din cap până în picioare sau doar accente, alegerea este a fiecăreia. Se poartă fundele, rozetele și volanele, feminitate la superlativ. Se poartă gențile mari și tocurile kitten, costumele cu un twist și paietele în nuanțe reci.

Există proiecte pe care le pregăteșți pentru viitor?

Am în plan o revistă fashion online pentru femei, plină de inspirație pentru a vă însoți în zilele în care nu mai știți pe unde să scoateți cămașa 😊)))) la propriu 😊))) și la figurat 😊))

Unde te găsesc oamenii care vor să lucreze cu tine?

Pe pagina de Facebook: Dana Tacea fashion stylist și Instagram: danataceafashionstylist și pe șițe http://www.danatacea.ro/

31 Ianuarie 2024


JURNAL LUNAR PENTRU FEMEI ÎN ARMONIE

Newsletter lunar creat pentru a obține armonie corp-minte-suflet

Prin înscrierea newsletter lunar vei primi un email de la mine 1 dată pe lună cu:

  • Articole despre alimente hrănitoare în funcție de sezon, rețete simple pas cu pas, soluții de simplificare a vieții
  • Interviuri cu femei inspirate prin care descoperi instrumente de autocunoaștere, dezvoltare și vindecare
  • Ai acces la articole motivaționale și la resurse exclusive
  • Primești Gratuit invitații la ateliere și programe, reduceri la partenerii mei preferați și bonusuri speciale

Înscrie-te AICI!


Mihaela Mocanu

Mihaela Mocanu

Antrenor de Bună Stare

Salutare! Eu sunt Mihaela și în ultimii 9 ani peste 1000 de femei au învățat să-și câștige luptele fără să se sacrifice pe ele, folosind strategiile mele.

CONTACT SI SOCIAL MEDIA

LINK-URI UTILE


Denumire firma: POP UP CREATE SRL

CUI: 424 01 01 001

Reg. Com. București J40/ 100/ 2019