Mihaela Mocanu

MIHAELA MOCANU

Antrenor de bună stare

Alimentația din timpul Primăverii

Pe măsură ce zilele devin mai lungi și mai luminoase și noi simțim nevoia de a ne alinia alimentația cu energia și prospețimea primăverii. Este timpul să înlocuim alimentele mai grele consumate în timpul iernii, cu alimente mai ușoare, pline de viață și nutrienți esențiali.

Adaptarea ne poate îmbunătăți vitalitatea, dar este și o modalitate de a ne sincroniza cu ritmurile naturale, sprijinind sănătatea și starea de bine generală.

Iată câteva recomandări

Legume de sezon

Spanacul, urzicile, loboda, magold, măcriș, salata verde și alte frunze verzi, ridichile nu ar trebui să lipsească din farfuria ta. Apoi sparanghelul în partea a doua a primăverii. Aceste legume sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți care te pot ajuta inclusiv în detoxificarea organismul după iarna. Apoi mai sunt legumele congelate precum: fasolea verde, broccoli, conopida, ciupercile de pădure. Iar în completare, de adăugat frunzele verzi, castraveții, ardei de diverse culori, cartofi, păstârnac.

Fructe de sezon

Merele și perele sunt în continuare prima alegere. Apoi vă recomand consumul de kiwi, de Grecia sau eco/bio. Sunt bogate în fibre, antioxidanți, vitamina C. Știu că se vor umple piețele cu căpșunile la final de primăvară - vă recomand să consumați fie căpșunile congelate de voi de anul trecut, fie să consumați căpșuni eco/bio, fie să așteptați reîntâlnirea la începutul verii.

Surse de proteine ușoare

Primăvara este momentul perfect pentru a include în dieta ta mai multe proteine ușoare, precum carnea de curcan, peștele și fructe de mare, tofu, leguminoase și ouă de la găini crescute liber. Acestea furnizează aminoacizii necesari pentru energia și repararea celulară, fără a încărca organismul cu grăsimi în exces. Rețineți: alegeți cărnuri de la animale crescute lent, hrănite cu cereale sau iarbă.

Alimente bogate în Fier

Verdețurile de primăvară, cum ar fi spanacul, kale și urzicile, sunt excelente surse de fier și vitamina C, esențiale pentru combaterea oboselii și pentru transportul oxigenului în organism. Încorporează-le în alimentația ta pentru a te bucura de un plus de energie.

Alimente ce susțin procesele de Detoxifiere

Salatele și frunzele verzi (spanac, varza kale, pătrunjelul) citricele și condimentele (ghimbir, turmeric, scorțișoară, piper cayenne) și apa infuzată cu lămâie sau mentă pot ajuta la eliminarea toxinelor și la revitalizarea corpului.

Hidratare

Este esențial să ne menținem hidratați. Consumați ape bogate în minerale pe care să le alternați pe zile/săptămâni (ex de dragul exemplului: ziua 1 Apa Vâlcele, ziua 2 Biborțeni magnezia, ziua 3 Perla Harghitei și reluați cu Vâlcele). Apoi, dacă vă simțiți obosiți introduceți un aport mai mare de minerale: am scris aici un articol despre asta. Pe lângă consumul de apă, puteți opta pentru ape aromatizate natural, sucuri proaspete de legume sau smoothie-uri care oferă și un aport important de vitamine și minerale.

BINE DE ȘTIUT DESPRE DETOX

Primăvara este adesea asociată cu ideea de detoxifiere. Este esențial să abordăm acest proces cu echilibru și precauție. Adoptarea alimentației de susținere a detoxifierii, care include o varietate de fructe și legume bogate în nutrienți, antioxidanți și fibre, poate fi benefică pentru stimularea funcțiilor naturale de detoxifiere ale organismului. Cu toate acestea, abordările agresive de detoxifiere, precum dietele pe perioade medii și lungi bazate exclusiv pe sucuri, pot prezenta riscuri. Este important să ne amintim că organismul nostru este echipat în mod natural pentru detoxifiere și prin adoptarea alimentației echilibrate și a unui stil de viață sănătos, putem sprijini eficient aceste funcții fără a recurge la măsuri extreme.

Planificare alimentară

Pentru a ne asigura că ne bucurăm de toți acești nutrienți esențiali, avem nevoie să planificăm mesele în avans. Despre cum poți planifica mese echilibrate nutrițional poți afla în Programul Simplificare prin Planificare Alimentară. Te poți înscrie GRATIS aici.

Mențiuni

Informațiile prezentate nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile oferite de medicul dumneavoastră curant sau de un alt profesionist din domeniul sănătății. Nu folosiți informațiile din acest document pentru diagnosticarea sau tratarea unei probleme sau a unei boli de sănătate. Dacă aveți sau suspectați că aveți o problemă medicală, contactați-vă imediat medicul. Nu ignorați sfatul medical profesionist și nu întârziați să solicitați sfaturi profesionale din cauza a ceea ce ați citit în acest document. Informațiile furnizate în acest document NU creează o relație terapeutică între dumneavoastră și specialistul Mihaela Mocanu.


4 Martie 2024


JURNAL LUNAR PENTRU FEMEI ÎN ARMONIE

Newsletter lunar creat pentru a obține armonie corp-minte-suflet

Prin înscrierea newsletter lunar vei primi un email de la mine 1 dată pe lună cu:

  • Articole despre alimente hrănitoare în funcție de sezon, rețete simple pas cu pas, soluții de simplificare a vieții
  • Interviuri cu femei inspirate prin care descoperi instrumente de autocunoaștere, dezvoltare și vindecare
  • Ai acces la articole motivaționale și la resurse exclusive
  • Primești Gratuit invitații la ateliere și programe, reduceri la partenerii mei preferați și bonusuri speciale

Înscrie-te AICI!


Mihaela Mocanu

Mihaela Mocanu

Antrenor de Bună Stare

Salutare! Eu sunt Mihaela și în ultimii 9 ani peste 1000 de femei au învățat să-și câștige luptele fără să se sacrifice pe ele, folosind strategiile mele.

CONTACT SI SOCIAL MEDIA

LINK-URI UTILE


Denumire firma: POP UP CREATE SRL

CUI: 424 01 01 001

Reg. Com. București J40/ 100/ 2019