Îmi place să-mi păstrez amintirile. Acest articol este scris în 2013 și reprezintă o amintire pe care vreau să o păstrez aici.
Ce este viata verde?
Imi place sa-i spun „viata verde” acelui stil de viata care include hrana cu alimente verzi (legume, fructe verzi), conectarea la natura si petrecerea timpului in natura respirand aer curat. Usor de zis, greu de facut (dar nu imposibil). Cred ca tot ceea ce este bun, ramane un bun si daca il facem in proportii mici.
Cum am descoperit viata verde?
In urma cu 7 ani, o prietena mi-a povestit despre sedintele de acupunctura. Testat! Nu mi-a fost greu sa respect dieta (3 mese pe zi compuse din 100g carne slaba preparata sanatos alaturi de legume verzi, obligatorii verzi), astfel ca in mai putin de o luna am slabit 8 kg (cam mult desi nu mi-a fost nicioadata foame). Am recomandat in stanga si in dreapta acupunctura, insa fara a accentua chestiunea cu alimentatia. Nu imi era inca clar care-i treaba cu legumele/frunzele verzi si nici cu reducerea kilogramelor atat de accelerata.
Cand m-am indragostit de viata verde?
Daca este sa numesc pe cineva care mi-a insuflat pofta de verde, aceasta este Cornelia Marin. Am inceput sa-i urmaresc sfaturile nutrionale prin 2012, dar in 2013 mi-am facut curaj si am participat la un concurs de-al ei din dorinta de a ma provoca sa testez rezultatele de care tot vorbea in postarile ei. Tema concursului a fost bautura verde din viata noastra. Concursul impunea sa trimitem poze cu bauturile verzi pe care le consumam timp de 7 zile. Dupa primele 3 zile, mi-am dat seama ca doctorul cu acupunctura stia el ce stia, iar Cornelia nu m-a provocat la un simplu concurs.
In fiecare zi ma trezeam cu gandul la sucul verde. Imi placea la gust, desi nu ma pricepeam foarte tare la retete. Toate schimbarile pe care le-am obtinut au fost uimitoare. Schimbari nu de tipul „panaceu universal”. Pielea imi era mai luminoasa, simteam nevoia de a manca mai sanatos, aveam mai multa energie. Au fost si efecte depurative, diuretice.
Ce reteta imi place cel mai mult?
Fascinata de rezultatele obtinute, am inceput sa ma documentez, sa testez mai multe combinatii, sa merg la seminarii despre alimentatia vegana (unde se discuta cel mai mult despre sucurile verzi).
Este foarte clar ca imaginatia este aceea care scrie cartea de bucate a sucului verde, deoarece avem o gama larga de ingrediente posibile: patrunjel, salate, spanac, frunze de telina (tijele din telina romaneasca sau apio), germeni, kale, urzici, leurda, grau/orz/ovaz, rucola, coriandru, frunze de riniche, mar verde, castravete, kiwi. Sucurile verzi le mai amestec uneori cu cele de fructe sau le innobilez cu pudra de alge (chorella si/sau spirulina).
Va prezint sucul meu verde preferat de patrunjel, bogat in vitamine (C, B, A), minerale (Fe, Ca, P, Mg), proteine si enzime.
Suc de patrunjel
Ingrediente
- Patrunjel
- Mar
- Limes
- Ghimbir
- Pudra de chorella
Instrucțiuni
Ingredientele le spal bine sub un jet de apa si se le asez intr-o sita vreo 2 minute pana se scurge apa.
Pun ingredientele in blender si astept ca vitaminele si minerale sa-mi umple paharul.
Adaug suc de limes si ghimbir.
Pofta la cloros!