Inceputul
Cand citesti retetele culinare, inainte de fomula magica (de instructiuni), dai de povestea ingredientelor. Adepta atipicului sau a libertatii de exprimare unic, eu voi incepe reteta cu povestea autorului in bucatarie.
Sub deviza „nevoia te invata!”. In 2009 am plecat in Franta pentru a invata conceptul „fresh decoupe”. Nu stiam nici sa tin cutitul in mana prea bine. Cum sa implementez EU un concept de dish-uri pe baza de fructe si legume?! Nimic nu este imposibil. Am luat-o ca pe o provocare si am reusit. Mandrie mare tinand cont ca i-am invatat si pe altii ;).
Continuarea
Gatesc intotdeauna linistita, cu dragoste fata de ingrediente, cu dorinta de perfectionare. Nu-mi iese formula mereu, dar aprecierile sunt din ce in ce mai multe.
Gatesc mancaruri sanatoase, rapide si gustoase. Nu imi plac retetele complexe sau cu durata mare de preparare (altele decat slow cook) intrucat omul modern din mine este mereu pe fuga.
Uite si reteta: Somon – reteta fulger
Aleg sa impartasesc cu voi o reteta sanatoasa, extrem de rapida, adaptata dupa bunul meu plac, dar despre care cred ca o sa va indragostiti.
Somon – reteta fulger
Ingrediente
- Somon
- Mix de salate
- Rosii cherry
- Rozmarin
- Ulei de masline
- Suc de lamaie
- Sare
- Piper
Instrucțiuni
-
File-ul de somon il asez intr-un vas pentru coacere, il colorez cu sare si piper.
-
Crengutele de rozmarin le azvarl in vas peste file-uri.
-
Incing cuptorul la 200° si introduc vasul pentru 20-25 minute.
-
Pregatesc salata aruncand intr-un bol mixul de salate/frunze, rosiile cherry, ulei de masline si suc de lamaie.
- Ma uit la farfuria compusa din somon si salata. Uneori ma alint si cu un pahar de vin.