Drob de curcan cu ciuperci
Ingrediente
- 300g piept de curcan, fiert
- 1 legatura de patrunjel
- 1 fir de praz
- 3 fire ceapa verde
- 1 ardei kapia
- 500g ciuperci
- 4 oua
- 50g ulei
- Sare
- Piper
Instrucțiuni
Ceapa si prazul le taiem feliute, ardeiul il curatam de seminte si-l taiem in cuburi. Patrunjelul il maruntim. Ciupercile le taiem in bucati maricele, la fel procedam si cu pieptul de curcan, fiert si racit
Intr-un bol, batem putin ouale, cu o furculita
Punem uleiul intr-o tigaia si inabusim ceapa si prazul
Adaugam ardeiul, lasam cam 2 min, apoi adaugam ciupercile
Amestecam si lasam sa se caleasca cam 15 min, in prima faza ciupercile isi vor lasa zeama, dar in timp ce ele se fierb/calesc in sucul propriu, aceasta va scadea.
Adaugam ouale si patrunjelul, asezonam cu sare si piper, amestecam bine si luam cratita de pe foc
Tapetam cu hartie de copt, o tava, sau forma de chec daca doriti si rasturnam amestecul
Dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 30-45 min, pana se rumeneste frumos deasupra
Note
Drobul se feliaza cand este rece si il putem manca cu moderatie la antreu.