Niciodată în istoria omenirii nu am avut mai multe produse alimentare ca în aceste vremuri. Sunt toate bune pentru sănătate așa cum ne promit?
Reglementările privind etichetarea alimentelor sunt complexe, ceea ce face mai dificilă înțelegerea. Citind eticheta, te împuternicești să faci alegeri alimentare mai sănătoase. Fă-ți un obicei de a citi etichetele produselor pentru a cumpăra informat.
Etichetele încearcă să te atragă să cumperi produse. De multe ori se folosesc mențiuni de sănătate, DAR, în realitate, produsele nu sunt chiar sănătoase. Nu vreau să sperii pe nimeni. Intr-adevăr, în ciuda acestor cuvinte de avertizare, multe alimente sunt cu adevărat sănătoase, dar trebuie să înțelegem că anumite afirmații nu garantează că un produs este sănătos.
Nu ai cum să le știi pe toate, dar te informezi!
Consecințele unei alimentații deficitare pe termen scurt
1. Oboseală
2. Nervozitate
3. Dureri de cap
4. Depresie
5. Slăbirea forței musculare și a rezistenței la efort
BIO nu este egal cu NATURAL, nici cu produse “ca la bunica”, nici cu produse “de dietă”. BIO=Organic=ECO=standarde de calitate. Pesticidele chimice, fertilizatori sintetici, antibiotice și alte substanțe sunt sever restricționate; OMG sunt interzise, animalele sunt crescute în aer liber și hrănite cu furaje ecologice.
DAR, zahărul BIO este tot zahăr!
Zahărul, nu este nociv pentru sănătate dacă este consumat ocazional (de sărbători gen), DAR nu poți sta departe de el dacă nu adopți o alimentație conștientă, hrănitoare pentru că Zahărul se găsește sub forma a peste 50 de denumiri.
Gânduri bune!