Răcoritor și foarte aromat, Gazpacho este o supă excelentă pentru zilele caniculare.
Rețeta este foarte simplă și se face rapid, fără a fi nevoit să încălzești bucătaria. Mai mult, această rețetă simplă de vară integrată într-un program de nutriție, te poate ajuta să slăbești.
GAZPACHO
Ingrediente
- 3 roșii medii, moi, bine coapte de soare
- 2 castraveți mici
- 1 ceapă roșie mică
- 1 ardei gras Bianca
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare, piper
- semințe crude de floarea soarelui
- frunze de busuioc
- opțional, brânză de capră/oaie - eu aleg din cele de la Artesana
Instrucțiuni
- roșiile se curață de pieliță, la rece, cu ajutorul cuțitului și se taie în 6 bucăți
- castraveții se decojesc și se taie în 2 bucăți
- ceapa se curăță și se taie în 6 bucăți
- ardeiul de curăță și se taie în 6 bucăți
- toate acestea se adaugă în blender și se pasează. Dacă nu aveți un blender puternic, adaugați 100 ml de apă foarte rece și legumele se vor pasa mai ușor.
- adăugați în blender usturoiul, eventual copt pentru 10 minute în cuptor, sucul de la o jumătate de lămâie, sare moderat, piper și 1 lingura de ulei de masline.
- se servește răcit bine (puteți adăuga gheață), adăugând deasupra semințe de floarea soarelui crude sau ușor coapte într-o tigaie închisă (fără ulei), frunze de busuioc (dacă îți place mult aroma busuiocului, frunzele le poți adăuga în blender alături de legume) și opțional, 2 linguri de brânză cremoasă de capră/oaie
OBS:
- în cazul în care nu agreezi legumele crude, poți face rețeta utilizând legumele coapte și răcite bine.
- pentru masa de prânz optez să adaug brânză, iar pentru cină recomand fără