Păstrarea ficatului în formă bună este importantă pentru menținerea sănătății.
Uite 9 alimente ce contribuie la buna funcționare a ficatului
1️⃣ broccoli 👉 îmbunătățește funcția hepatică prind reducerea stresului oxidativ
2️⃣ afinele 👉 protejează hepatocitele de stresul oxidativ și modulează funcția celulor T
3️⃣ ceaiul verde 👉 îmbunătățește conținutul de grăsime hepatică și inflamația prin reducerea stresului oxidativ la pacienții cu ficat gras non-alcoolic
4️⃣ migdalele 👉 contribuie la prevenirea ficatului gras non-alcoolic, la reducerea inflamației și a stresului oxidativ
5️⃣ peștele gras/suplimente de ulei de pește 👉 contribuie la scăderea inflamației
6️⃣ fulgii de ovăz 👉 contribuie la reducerea cantității de grăsime stocată în ficat
7️⃣ frunzele verzi, kalele 👉 contribuie la scăderea inflamației
8️⃣ ierburile aromatice și condimentele
9️⃣ apa
Aporturile adecvate de vitamina C, vitamina K, folat, acizi grași omega-3, nuci, semințe și legume pot ajuta la prevenirea afecțiunilor hepatice non-alcoolice.
Află mai multe despre alimentația sănătoasă și starea de bine
Gânduri bune,
Mihaela
Disclaimer: Acest articol nu reprezintă un sfat medical, ci este un articol de educație pentru sănătate