Mihaela Mocanu

MIHAELA MOCANU

Antrenor de bună stare

Interviul lunii octombrie

În fiecare lună invit la dialog femei care lucrează cu și pentru femei pentru a discuta sincer și deschis despre provocările femeilor de peste 30 de ani.

În luna octombrie am stat de vorbă cu Madi Bozeanu, o femeie care te ajută să te reconectezi cu bucurie la propriul corp. Este Facilitator TRE®, Somatic Experiencing®, Hatha Yoga. Mai multe despre ea și activitatea ei vom afla în interviul de mai jos. Să-ți fie cu folos 🩷

Cine este Madi femeia - terapeuta? 

Sunt o femeie care caută să aibă o amprentă pozitivă în lume. Momentan prin propriul exemplu și prin a îmi onora darurile primite sau dobândite în timp: blândețe, curiozitate, perseverență, inteligență, optimism și creativitate. Aici mai multe despre mine.

Mintea, corpul sau sufletul - După ce te ghidezi în viață?

Am luat cele mai importante decizii intuitiv și în ultimii ani am înțeles că intuiția înseamnă de fapt conectare la corpul meu și la sistemul nervos - la tot ce îmi aduce siguranță și stare de bine. M-am ghidat după cum m-am simțit într-un loc sau într-un context, dar și după criterii logice și raționale. 

Care a fost momentul în care ai realizat că este importantă relația pe care o ai cu corpul tău?

De prin adolescență eram în căutare de momente în care să mă simt bine în pielea mea. Le găseam la mare, când dansam, când mergeam la antrenamentele de karate, dar nu țineau mult. Le-am regăsit pe la 26 de ani când m-am apucat serios de yoga și mi-am urmat corpul către un nou drum în viață.

De ce crezi că ne deconectăm de la corpul nostru și de la semnalele lui?

Cu toții o facem într-o oarecare măsură și motivele diferă de la nivelul societății, până la nivel individual. Din păcate trăim într-o societate care pune mult preț pe tot ce e intelectual, iar în România, din ignoranță sau prea multă religiozitate corpul e văzut ca inferior (la școală nu se pune accent pe mișcare) ori ceva impur. La nivel individual ne deconectăm dacă am trecut prin accidente, traumatisme, dureri cronice, freeze, burnout șamd.

Care sunt semnalele pe care corpul ni le trimite atunci când nu este bine?

Cele mai frecvente semne sunt infecțiile recurente, menstruația neregulată, insomniile sau senzația continuă de oboseală, dificultățile de digestie, accidentările frecvente etc. Orice problemă care tot persistă și ne rupe din pofta de viață.

De unde recomanzi să începem călătorie de reconectare la corp?

Primul pas constă în a asculta și onora mai mult nevoile de bază. Indiferent de gradul de conectare la corp, aici nu am cum să nu observ când am nevoie la baie, când mi-e sete, când mi se face somn etc. Antrenamentul începe de la a observa când apare primul semnal de la corp și cât îmi ia până când îl onorez.

Ce practică simplă ar ajuta o femeie care se privește în oglindă și constată că nu-i place ce vede?

Nu m-aș forța să iubesc ceea ce nu-mi place la corp, ci aș încerca să apreciez mai mult viața prin intermediul corpului, prin simțuri: pielea mă ajută să simt textura unei blănițe, nasul să simt parfumul unei flori, ochii să admir apusul. E mare lucru când avem simțurile vii și asta ne poate ajuta să ne prețuim mai mult corpul.

Poți să împărtășești un exemplu concret de cum o modificare mică în rutina ta zilnică sau în gândirea ta a avut un impact semnificativ asupra stării tale generale de sănătate și bună stare?

Am identificat acum doi ani că mă găseam adesea într-o stare de amorțeală, blocaj sau chiar freeze. Așa că am început o rutină simplă, de 5 minute de dans liber, oricând simțeam blocajul ăsta. Mi-a dat multă vitalitate și este și acum pastila mea de refresh, mai bună decât orice cafea.

Există proiecte pe care le pregătești pentru viitor pentru a aduce mai multă armonie pentru comunitatea ta?

Tocmai am lansat un nou Program Online de Reconectare Corporală intitulat ‘Corpul Bucurie’ care fost primit cu mult entuziasm și a devenit rapid sold out. Următoarea serie va fi în primăvara 2023 și primesc deja înscrieri pe waiting list. Până atunci mă voi concentra pe crearea de conținut gratuit de calitate și studiu, cursuri și multe formări în domeniu.

Pe Madi o puteți găsi pe pagina ei de Instagram sau de Facebook, iar despre activitatea ei găsiți informații pe situl ei.


20 Octombrie 2023


JURNAL LUNAR PENTRU FEMEI ÎN ARMONIE

Newsletter lunar creat pentru a obține armonie corp-minte-suflet

Prin înscrierea newsletter lunar vei primi un email de la mine 1 dată pe lună cu:

  • Articole despre alimente hrănitoare în funcție de sezon, rețete simple pas cu pas, soluții de simplificare a vieții
  • Interviuri cu femei inspirate prin care descoperi instrumente de autocunoaștere, dezvoltare și vindecare
  • Ai acces la articole motivaționale și la resurse exclusive
  • Primești Gratuit invitații la ateliere și programe, reduceri la partenerii mei preferați și bonusuri speciale

Înscrie-te AICI!


Mihaela Mocanu

Mihaela Mocanu

Antrenor de Bună Stare

Salutare! Eu sunt Mihaela și în ultimii 8 ani peste 500 de femei au învățat să-și câștige luptele fără să se sacrifice pe ele, folosind strategiile mele.

CONTACT SI SOCIAL MEDIA

LINK-URI UTILE


Denumire firma: POP UP CREATE SRL

CUI: 424 01 01 001

Reg. Com. București J40/ 100/ 2019