
Din bogăția tomnatică, dacă ar fi să aleg 10 alimente cu care să-mi hrănesc corpul, aș alege:
- Dovleac
- Morcovi
- Varza albă și roșie
- Conopidă
- Carne de curcan
- Cartofi
- Sfeclă roșie
- Nuci
- Pere
- Mere
DOVLEAC
- bogat în vitamina A, antioxidanți, minerale (Zinc), conținut scăzut de calorii
- beneficii pentru piele și armonie hormonală
Ce poți face cu dovleac:
MORCOVI
- sursă excelentă de fibre, vitamine (beta-caroten precursor vitamina A), antioxidanți
- beneficii pentru piele, vedere și armonie hormonală
Ce poți face cu morcovi:
VARZĂ
- bogată în vitaminele K, C și B6, Folați; este o sursă bună de fibre, compuși cu sulf, glutamină
- beneficii pentru sănătatea digestivă, acțiune antiinflamatoarea, antioxidantă
Ce poți face cu varză:
CONOPIDĂ
- bogată în fibre, vitamina C, folați, antioxidanți (sulforan), colină
- beneficii pentru sănătate digestivă, armonie hormonală, memorie, somn, acțiune antioxidantă, antiinflamatorie
Ce poți face cu conopidă:
- Conopidă la cuptor cu ulei de măsline, turmeric și usturoi
- Pizza cu bază de conopidă
- Supă cremă de conopidă
CARNE DE CURCAN
- sursă excelentă de proteine slabe, bogată în vitaminele B, zinc și seleniu, colină
- beneficii pentru armonie hormonală, stare de bine, energie, fertilitate, obezitate
Ce poți face cu carne de curcan:
CARTOFI
- sursă bună de fibre "amidon rezistent" (obținut prin gătirea și răcirea lor), antioxidanți (mai ales în coajă, mai ales în cei mov), potasiu, magneziu, vitamina C, B6, B9
- beneficii pentru sănătatea digestivă, control mai bun al zahărului din sânge, scăderea riscului pentru afecțiuni cardiovasculare, control mai bun a foamei și poftelor alimentare (valabile pentru consum al cartofilor copți/fierți)
Ce poți face cu cartofi:
- Cartofi dulci copți cu varză de Bruxelles
- Cartofi cu somon și sparanghel la cuptor
- Piure de cartofi cu usturoi
Recomandări
SFECLĂ ROȘIE
- bogată în fibre, vitamine (B9) și antioxidanți
- beneficii pentru armonie hormonală, sănătate digestivă (previne constipația), acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, contribuie la echilibrarea aportului de energie, susține pierderea în greutate, îmbunătățește tensiunea arterială
Ce poți face cu sfeclă roșie:
- Salată de sfeclă roșie cu brânză de capră
- Salată de sfeclă roșie cu fasole roșie
- Risotto cu sfeclă roșie
Recomandări
NUCI
- sursă bună de grăsimi sănătoase, fibre, bogate în vitaminele K, C și B6, magneziu, cupru, mangan, omega 3
- beneficii pentru armonie hormonală, sănătate digestivă, sănătatea inimii, acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, susține pierderea în greutate
Ce poți face cu nuci:
Recomandări
- sursă bună de fibre (71% fibre insolubile și 29% fibre solubile), conțin vitaminele C și K, cupru, antioxidanți
- beneficii pentru armonie hormonală , îmbunătățește sănătatea intestinelor și previne constipația, acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, susține scăderea în greutate
Ce poți face cu pere:
- Salată cu pere, Kale și feta
- Pere coapte cu scorțișoară și vanilie
- Biban de mare cu salată de pere și fenicul
Recomandări
- sursă excelentă de fibre și vitamina C, K, antioxidanți
- beneficii pentru armonie hormonală, sănătate digestivă, sănătatea inimii, a oaselor, acțiune antioxidantă, antiinflamatoare
Ce poți face cu mere:
Recomandări
Mențiuni:
Informațiile prezentate nu sunt destinate să înlocuiască sfaturile oferite de medicul dumneavoastră curant sau de un alt profesionist din domeniul sănătății. Nu folosiți informațiile din acest document pentru diagnosticarea sau tratarea unei probleme sau a unei boli de sănătate. Dacă aveți sau suspectați că aveți o problemă medicală, contactați-vă imediat medicul. Nu ignorați sfatul medical profesionist și nu întârziați să solicitați sfaturi profesionale din cauza a ceea ce ați citit în acest document. Informațiile furnizate în acest document NU creează o relație terapeutică între dumneavoastră și specialistul Mihaela Mocanu.