Bananele nu sunt singurele fructe bogate în potasiu. Avocado conține de 2 ori mai mult potasiu decât bananele.
Totodată, avocado este bogat în grăsimi mono-nesaturate, fibre alimentare, antioxidanți poli-fenolici, vitaminele A, E, K.
Bananele conțin mult zahăr, dar dacă sunt consumate în combinație cu surse de proteine, nivelurile de insulină sunt normalizate.
Bananele cu vârf verde sunt o alegere mai bună decât cele coapte.
Uite o rețetă delicioasă și sănătoasă cu banane
🍨ÎNGHEȚATĂ CU BANANE ȘI CĂPȘUNI (4 porții)
✅ 3 banane
✅ 300 g căpșuni congelate
✅ 3 linguri de lapte de migdale neîndulcit
✅ 4 lingurițe de semințe de cânepă
👉 Taie bananele rondele, pune-le într-o pungă de congelare pentru 3-4 ore în congelator. Cu 10 minute înainte de a prepara înghețata, scoate bananele și căpșunile din congelator. Mixează într-un blender bananele și căpșunile. Adaugă laptele de migdale pentru a ajuta la procesul de mixare. După 10 minute, mixul se va transforma într-un amestec omogen, frumos colorat și super gustos. Ornează cu semințe de cânepă.
Află mai multe despre alimentația sănătoasă și starea de bine
Gânduri bune,
Mihaela