Recunoștință pentru pâinea noastră cea de toate zilele, ca hrană pentru corp și suflet.
Pâinea este un aliment cu origini străvechi, cu rol important pentru evoluţia lumii. Însă, astăzi multe dintre sortimentele de pâine nu prea mai au nimic în comun cu ceea ce însemna cândva, acest produs.
👉Unele produse comerciale cu denumirea ”pâine” pot conține amelioratori, zahăr, făină de slabă calitate și multe E-uri (lactat de calciu, sulfat de sodiu,etc).
Pâinea hrănitoare conține doar: făină + apă + sare
👉 Știu multe persoane care obișnuiesc să facă pâinea acasă. Și mă bucură grija lor pentru hrană. Pâinea făcută în casă poate fi o alternativă mai bună decât pâinea din comerț care conține multe adaosuri. Însă, în cele mai multe cazuri, pentru pâinea făcută în casă se folosesc tot premix-uri, drojdie și evident zahăr, și/sau făină rafinată. În acest caz, pâinea făcută în casă este doar o pâine mai gustoasă și ușor mai sănătoasă (decât o ”otravă” din comerț).
👉 Pâinea hrănitoare conține doar: făină neaditivată (fără amelioratori), apă, sare și, după preferințe, semințe.
Alege pâinea hrănitoare, în funcție de nevoile tale
👉 Chiar dacă pâinea este un aliment hrănitor, nu trebuie să uiți de moderație.
👉 Pâinea făcută cu maia naturală în loc de drojdie (crescută industrial) este o pâine hrănitoare, ușor digerabilă, potrivită pentru cei care obișnuiesc să consume zilnic pâine.
👉 Pâinea din făinuri fără gluten cu ingrediente simple (adică nu conține mult amidon, zahăr și toate gumele) este potrivită pentru cei care urmăresc să adopte o alimentație redusă în gluten sau fără gluten.
Produse pe care le recomand:
👉 Făină: făină de grâu integrală @moara_cu_pietre ; gama Bauck Hof, bio @republicabio
👉 Pâine cu maia: pâinea integrală cu susan negru, pâinea cu făină de orez și cânepă @brutariamamapan
👉 Pâine crocantă fără gluten: fava @orgranromania
Gânduri bune!